آمریکا و اوکراین پیمان امنیتی ۱۰ ساله امضاء کردند

به نقل از منابع خبری

جیک سالیوان، مشاور عالی امنیت ملی کاخ‌سفید روز پنجشنبه – ۲۴ خرداد – به خبرنگاران گفت روح پشت این توافق‌نامه نشان دادن حمایت «بلندمدت و ادامه‌دار» آمریکا و تعهد به همکاری های مداوم به ويژه در زمینه دفاعی و امنیتی است.

به گزارش نبأخبر،جو بایدن و ولودیمیر زلنسکی در حاشیه اجلاس گروه هفت که در ایتالیا برگزار می‌شود یک پیمان امنیتی ۱۰ ساله امضاء کردند؛ پیمانی که پیش درآمد پیوستن اوکراین به ناتو قلمداد شده است. این پیمان ایالات متحده را متعهد می‌کند که در صورت هرگونه حمله نظامی به اوکراین ظرف ۲۴ ساعت به کمک مستشاری کی‌یف بیاید و اگر چه قرار نیست آمریکا نیروی نظامی به اوکراین گسیل کند، اما به این کشور در زمینه برنامه‌ریزی دفاعی و امنیت سایبری کمک خواهد کرد.
جو بایدن و ولودیمیر زلنسکی در حاشیه اجلاس گروه هفت که در ایتالیا برگزار می‌شود یک پیمان امنیتی ۱۰ ساله امضاء کردند؛ پیمانی که پیش درآمد پیوستن اوکراین به ناتو قلمداد شده است.

این پیمان ایالات متحده را متعهد می کند که در صورت هرگونه حمله نظامی به اوکراین ظرف ۲۴ ساعت به کمک مستشاری کی‌یف بیاید و اگر چه قرار نیست آمریکا نیروی نظامی به اوکراین گسیل کند اما به این کشور در زمینه برنامه‌ریزی دفاعی و امنیت سایبری کمک خواهد کرد.

جو بایدن همچنین در این توافق‌نامه به اوکراین تعهد داد که در تلاش این کشور برای جبران خسارات حمله نظامی روسیه کمک کند.

این توافق‌نامه تنها ساعتی پس از آن امضاء شد که سران ۷ کشور صنعتی و متمول دنیا در ایتالیا بسته کمک ۵۰ میلیارد دلاری به اوکراین را تصویب کردند.

نشست گروه هفت از امروز در ایتالیا با حضور سران عضو این گروه آغاز بکار کرد.

این توافق‌نامه امنیتی به پنتاگون اجازه می‌دهد ارتش اوکراین را برای نوسازی و مدرن‌شدن آموزش دهد، با آن برنامه‌های مشترک نظامی برگزار کند و در امنیت سایبری نظامی به اوکراین کمک کند.

به نوشته نیویورک‌تایمز، جیک سالیوان، مشاور عالی امنیت ملی کاخ‌سفید روز پنجشنبه – ۲۴ خرداد – به خبرنگاران گفت روح پشت این توافق‌نامه نشان دادن حمایت «بلندمدت و ادامه‌دار» آمریکا و تعهد به همکاری های مداوم به ويژه در زمینه دفاعی و امنیتی است.

ولودیمیر زلنسکی که روز گذشته به مردم کشورش وعده داده بود که از اجلاس گروه ۷ در ایتالیا خبرهای بزرگی خواهند شنید، امروز در حاشیه اجلاس سران این گروه، با ژاپن هم یک توافق‌نامه دو جانبه امضاء کرد.

ساعتی قبل از امضای این توافق‌ها، جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا که کشورش ریاست دوره‌ای نشست گروه هفت را برعهده دارد گفت سران جی ۷ با یک قرارداد ۵۰ میلیارد دلاری برای تامین مالی اوکراین موافقت کرده‌اند.

قرار است این کمک مالی از طریق دارایی‌های مسدود شده روسیه تامین شود.

خانم ملونی به خبرگزاری فرانسه گفت: «تایید می‌کنم که ما به توافقی سیاسی برای ارائه کمک مالی اضافی به اوکراین در حدود ۵۰ میلیارد دلار تا پایان سال رسیده‌ایم».

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان هم در حاشیه نشست گروه هفت به خبرنگاران در این مورد گفت: «این یک تعهد بسیار قوی است که اتفاقا به مردم اوکراین شجاعت می‌دهد تا آن چه را که اکنون برای دفاع از استقلال و حاکمیت‌شان ضروری است، انجام دهند».

تامین کمک به اوکراین از طریق مسدود کردن دارایی‌های روسیه در غرب

ناظران امضای این توافق‌نامه میان آمریکا و اوکراین را گام بزرگی برای نزدیک شدن اوکراین به عضویت ناتو ارزیابی کرده‌اند. انتظار می‌رود روسیه مواضع تندی در برابر این پیمان امنیتی بگیرد چرا که نزدیک شدن اوکراین به اتحادیه اروپا و ناتو یکی از اصلی‌ترین دلایل مسکو برای لشکرکشی به خاک اوکراین بود.

موضوع دیگری که احتمالا با واکنش تند مسکو به اجلاس سران جی ۷ روبرو خواهد شد، توافق سران هفت کشور قدرتمند جهان در تامین کمک ۵۰ میلیاردی به اوکراین از محل مسدود کردن دارایی‌های روسیه بود.

چند روز پیش انتشار یک برآورد از خسارات جنگ در اوکراین تخمین زد که بازسازی این کشور حدود ۵۰۰ میلیارد دلار بودجه نیاز دارد.

امروز – ۱۳ ژوئن – هم ساعتی قبل از این که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین با جو بایدن، همتای آمریکایی خود در کنفرانس خبری پس از امضای توافق نامه حاضر شود، از واشنگتن برای مسدود کردن دارایی‌های روسیه و استفاده از آن‌ها برای کمک به هزینه‌های جنگ در اوکراین قدردانی کرد.

زلنسکی گفت: «دارایی‌های روسیه باید برای محافظت از جان اوکراینی‌ها استفاده شود».


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید